Honden


Huisvesting

In de Borgelinckshof worden de honden gehuisvest in ruime binnenverblijven die verbonden zijn met buitenverblijven. Meestal delen de honden hun verblijf met een zorgvuldig door ons uitgezocht speelkameraadje. Hierbij wordt rekening gehouden met het karakter, de grootte en de leeftijd van de honden. Heeft u twee honden, dan verblijven zij samen in een verblijf. Iedere hond krijgt van ons een eigen mand met vetbed. U mag ook een eigen kleed meenemen voor uw hond.

Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Alle verblijven worden dagelijks grondig gereinigd. De binnenverblijven worden in de winter verwarmd en in de zomer koel gehouden.

Beweging en aandacht

Het is wel zo fijn als uw huisdier zich prettig voelt in een pension. De omstandigheden zijn totaal anders dan thuis. Hoewel de meeste dieren snel wennen, geven wij ze veel persoonlijke aandacht aangepast aan het karakter van ieder dier. Dat zijn ze immers thuis ook gewend.

De honden gaan minimaal vier keer per dag naar buiten. Ons pension beschikt over 4 ruime speelweiden, waarvan één met een grote waterplas. Wij letten nauwkeurig op de samenstelling van de groep honden op de speelweiden. Alleen honden die graag met elkaar optrekken mogen bij elkaar. Onder toezicht kan er dan gespeeld worden.

Regelmatig krijgt uw hond individuele aandacht. Uw hond wordt dan door ons geaaid of geborsteld en nagekeken. Kortom: even een momentje voor uw hond alleen.

Voeding

De honden krijgen tweemaal per dag een maaltijd. Om maagproblemen te voorkomen wordt er rondom etenstijd niet gespeeld. Natuurlijk hebben zij altijd vers drinkwater tot hun beschikking.

De honden in ons pension krijgen kwaliteitsvoeding van Fokker. Wilt u liever dat uw hond zijn eigen merk of dieetvoeding krijgt, dan kunt u dit van huis meebrengen.

Vachtverzorging

Elk ras heeft zo zijn specifieke vachtverzorging nodig. Indien uw hond goed verzorgd is gebracht, is uw huisdier daar in ons pension ook van verzekerd.

Voor honden bestaat de mogelijkheid om fris gewassen weer mee naar huis te gaan na een pensionbezoek. Indien u van deze service gebruik wilt maken dient u dit aan te geven als u uw hond komt brengen.

Gezondheid

Als uw hond medicijnen en/of dieetvoer krijgt is dit voor ons geen enkel probleem. U dient dit, voorzien van een duidelijke beschrijving, mee te brengen. In sommige gevallen wordt er wel een toeslag berekend voor het toedienen van medicijnen e.d. Bij twijfel over de gezondheid van uw hond tijdens het verblijf zal de dierenarts geraadpleegd worden. Dierenartskosten worden altijd doorberekend aan de eigenaar.

Meenemen

Als u uw hond komt brengen, denk dan aan de volgende zaken:

  • Geldig inentingsboekje;
  • Eventueel eigen voer;
  • Eventueel medicijnen;
  • Eventueel een eigen mand/kleed;
  • Telefoonnummer van contactpersoon;
  • Zorg ervoor dat uw hond geen vlooien heeft, ontwormd is en een verzorgde vacht heeft.

Wij willen graag alle bijzonderheden betreffende de gezondheid en het gedrag van uw huisdier weten, dit om het voor ons mogelijk te maken hier zo goed mogelijk op in te spelen.

Zie ook onze huisregels