Katten

4-KATTENnieuw2

Huisvesting

In de Borgelinckshof delen de katten een ruim binnen- en overdekt buitenverblijf. Tevens is er de mogelijkheid om uw kat apart te huisvesten in een ruim privé-verblijf, bijvoorbeeld indien uw kat dieetvoer krijgt of als uw kat niet kan aarden in de groep. In alle verblijven zijn voldoende ligplaatsen aanwezig, zoals mandjes, kleedjes en ligplanken. Verder staan er diverse klim- en krabpalen en zijn er overal speeltjes aanwezig.

De binnenverblijven worden 's winters verwarmd en 's zomers koel gehouden. Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Alle verblijven worden dagelijks grondig gereinigd.

Beweging en aandacht

Het is wel zo fijn als uw huisdier zich prettig voelt in een pension. De omstandigheden zijn totaal anders dan thuis. Hoewel de meeste dieren snel wennen, geven wij ze veel persoonlijke aandacht aangepast aan het karakter van ieder dier. Dat zijn ze immers thuis ook gewend.

In onze kattenverblijven is genoeg ruimte om te rennen, klimmen, klauteren en spelen. Bewegingsvrijheid dag en nacht. Tevens zorgen wij voor voldoende aandacht; er wordt regelmatig met de katten gespeeld en geknuffeld. Regelmatig krijgt uw kat persoonlijke aandacht; uw kat wordt dan geaaid of geborsteld en nagekeken.

Voeding

De katten hebben altijd brokjes en vers drinkwater tot hun beschikking. Ook staat er dagelijks blikvoer op het menu.

Omdat katten vaak kieskeurige dieren zijn krijgen zij voer van verschillende kwaliteitsmerken, zodat er keuze genoeg is. Wilt u liever dat uw kat zijn eigen merk of dieetvoer krijgt, dan kunt u dit van huis meebrengen (alleen bij huisvesting in een apart verblijf).

Vachtverzorging

Ook katten hebben vachtverzorging nodig, dit geldt zeker voor langharige katten. Indien uw kat goed verzorgd is gebracht, is uw huisdier daar in ons pension ook van verzekerd.

Gezondheid

Als uw kat medicijnen en/of dieetvoer krijgt is dit voor ons geen enkel probleem. U dient dit, voorzien van een duidelijke beschrijving, mee te brengen. In sommige gevallen wordt er wel een toeslag berekend voor het toedienen van medicijnen e.d. Bij twijfel over de gezondheid van uw kat tijdens het verblijf zal de dierenarts geraadpleegd worden. Dierenartskosten worden altijd doorberekend aan de eigenaar.

Meenemen

Als u uw kat komt brengen, denk dan aan de volgende zaken:

  • Geldig inentingsboekje;
  • Eventueel eigen voer (bij aparte huisvesting);
  • Eventueel medicijnen;
  • Telefoonnummer van contactpersoon;
  • Zorg ervoor dat uw kat geen vlooien heeft, ontwormd is en een verzorgde vacht heeft.

Wij willen graag alle bijzonderheden betreffende de gezondheid en het gedrag van uw huisdier weten, dit om het voor ons mogelijk te maken hier zo goed mogelijk op in te spelen.

Zie ook onze huisregels